Inbound strategi for Zealand Erhvervsakademi

Analyse af Zealands digitale tilstedeværelse og vurdering af inbound-strategiens integration

Kundehvervning

Indholdsproduktion: Zealand producerer blogindlæg, nyhedsartikler, videoer på YouTube og visuelt indhold på META til at vise studielivet, studieretninger og hvad de tilbyder.

Mobilvisning af Zealands hjemmeside med blogindlæg og videoer om studielivet og uddannelser.
Zealands digitale indhold med blogindlæg og videoer, der fremhæver studielivet og uddannelserne.

Blogindlæg om studieliv og informative videoer af uddannelserne på YouTube giver potentielle studerende en forsmag på, hvad de kan forvente på Zealand.

Hjemmesiden er godt optimeret for søgemaskiner, hvilket hjælper med at tiltrække trafik fra kommende studerende, der søger efter uddannelsesmuligheder. Hjemmesiden har relevante søgeord, relevant indhold, Meta tags, regelmæssige opdateringer på hjemmesidens indhold med interne links og brug af høj kvalitet multimedier. Dette viser et godt niveau af inbound-marketing, hvor potentielle studerende kan finde dem, når de søger efter relevante emner.

Uddannelser på Zealand inden for administration, autoteknologi og datamatiker.
Zealand – Kort videregående uddannelse
Zealand YouTube-kanal med introduktionsvideoer til uddannelser som administrationsøkonom og autoteknolog.
Zealand YouTube – Uddannelsesvideoer
Studerende deltager i en forelæsning på Zealand med mulighed for at opleve campuslivet for en dag.
Zealand – Bliv studerende for en dag
Nyhedsopdateringer om Zealands uddannelser, herunder grønne ambitioner og nye finansuddannelser.
Zealand – Seneste nyheder

SEO-optimerede artikler om specifikke uddannelser hjælper med at rangere højere i søgeresultater, hvilket tiltrækker trafik fra søgemaskiner som Google.

Zealand er aktiv på de fleste sociale medieplatforme, hvor de målrettet bruger visuelt indhold og tekstforfatning til deres opslag til at engagere deres målgruppe. Instagram og Facebook bruges især til at tiltrække opmærksomhed og interesse hos unge potentielle studerende, specielt med deres memes opslag.

 

Zealand Instagram-profil med opdateringer om studieliv, åbent hus og messer.
Zealand Instagram – Forside
Meme på Zealand Instagram om ansøgningsfristen for kvote 1 til videregående uddannelser.
Zealand Instagram – Meme om kvote 1
Gracia Ngoyi Sunga deler sin oplevelse som studerende på Zealands bacheloruddannelse i Engelsk og Digital Markedskommunikation.
Zealand Instagram – Gracia studerende

Vurdering:

Zealand arbejder effektivt med inbound-strategien i denne fase. De er synlige der, hvor deres målgruppe er, og tilbyder værdifuldt indhold, der besvarer spørgsmål og inspirerer potentielle studerende.

2. Konvertering

Call-to-Actions (CTA): Der er CTAer på hjemmesiden, der opfordrer potentielle studerende til at tage det næste skridt, såsom at ansøge eller tilmelde sig arrangementer som åbent hus.

-Eksempel: “Ansøg om optagelse”-knappen er strategisk placeret på under hver uddannelseslinje, som gør det nemt for besøgende at tage handling, når de har læst uddannelsen igennem.

Zealand gør en god indsats for at konvertere potentielle studerende, men der kunne være plads til forbedringer. Mere brug af personaliserede e-mailkampagner og automatiserede marketing workflows kunne hjælpe med at føre flere leads fra interesse til ansøgning.

3. Loyalitet & Fastholdelse

De bruger deres LinkedIn profil til at, engagere tidligere studerende, promovere efteruddannelsesmuligheder, fremme relevante nyhedsartikler og deres events de afholder. Dette er en vigtig del af at opbygge nogle langvarige relationer og sikre en loyalitet blandt deres studerende.

Zealand bruger også studenterhistorier og succeseksempler på deres sociale medier, som kan opbygge tillid blandt både nuværende og potentielle studerende.

To smartphones viser LinkedIn opslag fra Zealand Sjællands Erhvervsakademi med fokus på studieliv og uddannelsesaktiviteter.
LinkedIn opslag fra Zealand Sjællands Erhvervsakademi

Zealand kunne i højere grad udnytte deres digitale kanaler til at fastholde studerende gennem opfølgende kommunikation og relationer. Dette kunne gøres at lave et synligt nyhedsbrev knap på deres hjemmeside, og derefter sende e-mails med relevant indhold til nuværende og tidligere studerende.

Samlet vurdering af inbound-strategi:

Zealand Erhvervsakademi implementerer mange af de grundlæggende principper i inbound marketing godt, især i faserne for kundehvervning og konvertering. Dog kunne der være en mulighed for at optimere konverteringsprocessen med flere personaliserede og automatiserede marketingindsatser. Fastholdelse og loyalitet er områder, hvor der kunne arbejdes mere målrettet med opfølgende kommunikation og stærkere engagement med alumner. En mere holistisk tilgang til hele kunderejsen ville kunne styrke Zealands evne til at fastholde studerende og maksimere livstidsværdien af hver enkelt studerende.

Definering af en buyer persona for inbound-strategi

Persona: Mikkel, kommende markedsføringsøkonom

Demografi: 19 år gammel, single, afslutter snart sin gymnasieuddannelse i Roskilde. Bor hjemme hos sine forældre i et parcelhus.

Livsstil: Mikkel er socialt anlagt og interesseret i business og teknologi. Han bruger sin fritid på at spille fodbold, hænge ud med vennerne. Mikkel bruger meget tid online, hvor han både spiller og følger influencere. Han er mest aktiv på Instagram og TikTok.

Værdier: Mikkel værdsætter innovation, personlig udvikling og økonomisk uafhængighed. Han er fascineret af digital markedsføring og vil gerne arbejde inden for tech-branchen.

Købsadfærd: Mikkel er analytisk og researcher grundigt, før han træffer beslutninger. Han er påvirket af anmeldelser, ekspertudtalelser og hvad hans venner anbefaler.

Udfordringer: Mikkel er usikker på, hvordan han bedst kan kombinere sin interesse for teknologi med markedsføring. Han vil gerne finde en uddannelse, der giver ham praktiske færdigheder og mulighed for at netværke.

Behov: Mikkel har brug for en uddannelse, der kombinerer markedsføring og digital innovation, og som tilbyder stærke karrieremuligheder. Han søger et miljø, hvor han kan udvikle sine evner, få hands-on erfaring og samtidig have adgang til et netværk, der kan hjælpe ham ind i tech-branchen.

Mikkels Buyer Persona Oversigt viser behov, demografi, livsstil, værdier, købsadfærd og udfordringer.
Oversigt for en buyer persona

Brugerrejse for buyer persona

Kundehvervning

Målsætning: At tiltrække og engagere potentielle studerende som Mikkel ved at fremvise Zealand som en attraktiv uddannelsesinstitution inden for markedsføringsøkonomi.

Mikkels handlinger:

– Besøger Zealand’s hjemmeside for at lære mere om uddannelsen og ser en virtuel tour.

– Deltager i et åbent hus event, hvor han møder nuværende studerende og lærere.

Konvertering

Målsætning: At konvertere Mikkel fra en interesseret besøgende til en registreret studerende ved at levere overbevisende information og enkel adgang til ansøgningsprocessen.

Mikkels handlinger:

– Deltager i webinarer for yderligere information om studiet og karrieremuligheder.

– Indsender sin ansøgning gennem den optimerede online platform.

Loyalitet & Fastholdelse

Målsætning: At fastholde Mikkel som en engageret og tilfreds studerende gennem hele hans uddannelsesforløb og derefter som en aktiv alumne.

Mikkels handlinger:

– Engagerer sig i studenterorganisationer og deltager aktivt i alumneaktiviteter.

– Giver tilbage til Zealand ved at medvirke i mentorprogrammer efter endt uddannelse.

Mikkels rejse til at blive en engageret alumne, illustreret gennem faser som engagement, informationsindsamling, og aktiv deltagelse.
Mikkels rejse til at blive en engageret alumne

 

Overordnet mål for Zealand ved implementering af inbound-strategi

At øge antallet af kvalificerede ansøgninger til optagelser til Zealands uddannelser med 25% inden for de næste to år ved at tiltrække, engagere og konvertere potentielle studerende gennem målrettet og værdifuldt indhold.

Forslag til indhold for hver fase i kunderejsen

Fase 1: Kundehvervning

1.Video Interviews med Studerende

En serie af korte videoer, hvor nuværende studerende fortæller om deres erfaringer, projekter og karriere efter endt uddannelse.

2.Tematiske Blogindlæg fra Branchefolk

Blogindlæg skrevet af fremtrædende figurer fra marketing- og techbranchen, der diskuterer aktuelle trends og giver råd til kommende studerende.

Fase 2: Konvertering

1.Dag-i-Livet på Snapchat eller Instagram

Nuværende studerende tager over Zealands Instagram eller Snapchat for en dag for at vise en typisk dag på studiet med klasser, gruppearbejde, og sociale aktiviteter.

2.FAQ Live Session på Sociale Medier

Live Q&A sessioner på sociale medier, hvor potentielle studerende kan stille spørgsmål direkte til Zealand’s optagelsesrådgivere og nuværende studerende.

Fase 3: Loyalitet & Fastholdelse

1.Studerende Succeshistorier Podcast

En podcast-serie, hvor alumner og nuværende studerende deler deres erfaringer, succeser, og hvordan Zealand har forberedt dem til arbejdsmarkedet.

2.Årlig Showcase Event

Et årligt event, hvor studerende kan præsentere deres projekter og forskning for industrieksperter, virksomheder og andre interessenter.

Visuel præsentation af forslag

Kunderejse for potentielle studerende på Zealand, opdelt i persona, kundehvervning, konvertering og loyalitet.
Kunderejse for potentielle studerende på Zealand